KARBONADE MED LØK

1/2 kg kjøttdeig eller karbonade deig

2 egg

2 løk

salt

pepper

annet krydder etter smak

gulerøtter

blomkål

smør til steking

ARBEIDSLISTE

  1. Sett over potetene til koking. Gulerøttene renskes og koker sammen med potetene de siste 15 minutter.
  2. Blomkål koker du opp tilsatt salt og smør. Når vannet koker, tar du kjelen av platen og blomkålen er passe kokt når karbonadene er ferdige.
  3. Stek løken i stekepannen. Krydre med salt og litt sukker. Ekstra god blir løken om du har gitt den en omgang i mikroovnen først da løken bare blir bedre og bedre til lenger tid den får stå og kose seg. Prøv en dag å "koke" løken i smør i en kasserolle. Tilsett litt salt og sukker og la den trekke ved svak varme, gjerne i flere timer.
  4. Vask hendene godt og bruk dem til å kna kjøttdeigen godt sammen med salt og det krydret du ellers har valgt deg. Når kjøttdeigen har blitt seig, tilsetter du 2 egg og får en "suppe", men kna videre til deigen igjen har blitt fast.
  5. Form kakene med en spiseskje som du dypper i kaldt vann.
  6. Stek kakene med god varme på begge sider og etterstek på svak varme, men ikke for lenge slik at kakene blir tørre.
  7. Brun ekstra smør og husk en god smørklatt over blomkålen før du serverer den.
  8. Dette blir søndagsmiddag så godt som noen og mange hamburgere vil heretter smake som aske.