Tante Helgas karamellpudding

 


Ingredienser til 2 former
1 1/2 l H-melk
150 g. farin
2 ts vaniljesukker
8 egg
 


Arbeidsliste


 




Karamellsaus

Mål opp 2 dl med sukker, sett en stekepanne på ovnen på sterk varme. Brun sukkeret til passende farve. OBS, sukkeret må ikke bli svart, det skal være brunt! Ikke gå fra ovnen under denne prosessen.

Egg, sukker og vaniljesukker piskes lett for hånd.
Blandes så med melken og vispes fortsatt lett for hånd.
Siles og helles i 2 glasserte former
Stekes i 2 1/2 time ved 125 g i vannbad. Legg matpapir i bunnen av forma. Det sikrer jevn varme.

Formene har du klar på komfyren ved siden av stekepanna. De står på plater som er satt på laveste varme. Det at formene er varme, gjør at du lett kan kle formene med det brunede sukkeret.

God appetitt med en garantert suksess, da puddingen etter denne oppskriften aldri blir pipete.

Lag puddingen minst en dag før den skal brukes. Den står seg forøvrig en uke i kjøleskap. Før en kniv langs kanten på forma. Legg over et fat og snu forsiktig.