FROKOSTBRØD/ HORN ELLER TEBIRKS

500 g hvetemel

3 1/2 dl melk

100g smør

1 ts sukker

1 ts salt

50 g gjær

ARBEIDSLISTE FOR FROKOSTBRØD/ RUNDSTYKKER

1. Rør ut gjæra i lunkent vann.

2. Smuldre smør i melet.

3. Bland salt, sukker, gjær/ melk i melet

4. Kna godt til den er blank

5. Settes til heving, gjerne over varmt vann om du har dårlig tid.

6. Etter heving til dobbel størrelse, trilles deigen ut til en lang pølse, deles opp i biter og bollene trilles ut.

7. Bollene/ rundstykkene settes på smurt plate og heves på nytt til dobbel størrelse.

8. Etter hevingen kan rundstykkene pensles med eggehvite og påstrøes valmuefrø eller sesamfrø.

9. Stekes i ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter.

 

Horn

 

1. Del deigen i tre biter etter at du har rullet den ut til en pølse.

2. Hver bit kjevles ut til en runding.

3. Rundingen deles i 8 trekanter.

4. Hver trekant rulles sammen. Du må begynne med den brede enden først.

5. Det ferdige hornet settes på smurt plate med spissen ned.

6. Heves til dobbel størrelse og stekes i ovn ved 250 grader i ca.

10 minutter.