Fransk landbrød

 

Ingredienser

5 dl kaldt vann

7 dl hvetemel

50 g vanlig gjær

 

3 ts sal

2 ss olje

4 dl (37 grader) vann

2 l hvetemel

Arbeidsliste

1. Bland sammen 5 dl kaldt vann, gjær og 7 dl hvetemel til surdeig. La den stå kjølig i 1 til 2 døgn.

2 Tilsett resten av ingrediensene, mel til slutt. Deigen skal være ganske fast.

3. Hev deigen ca 3 timer, dekk den med et klede.

4. Bak deigen ut til tre brødemner som legges på plate eller i langpanne.

5. Lag fire dype snitt med skarp kniv i hvert brød.

6. Hev brødene i ca 1 time.

7. Sett brødene i ovn ved 250 grader, men senk temperaturen etter 5 min til 200 grader og stek videre i ca 30 minutter. Etter 20 minutter pensles brødene med vann for å få ekstra sprø skorpe.