Aprikoschutney

250 tørkede aprikoser

5 dl hvitvinseddik

125 g rosiner, helst lyse

3 ts pickleskrydder, pakket i gas

1 ts salt

2 fedd hvitløk

revet skall og saft av 1 sitron

1/2 kg skrelte epler i båter

1/2 kg brunt sukker

Arbeidsliste

Bløt aprikosene i kalt vann i 2-3 timer. Sil bløtevannet fra. Hakk aprikosene og kok dem med omtrent halvparten av eddiken og alle de øvrige ingrediensene, unntatt epler og sukker.

Kok aprikosene i 30 minutter. Tilsett resten av eddiken, epler og sukker. Rør til sukret har smeltet, og kok chutneyen i ca 20 minutter til den er tykk.

Bruk

Chutney brukes som tilbehør til alle slags kjøttretter. Prøv og gjerne til andre retter. Den er meget velsmakende og kan sette en spiss på det meste.